< Terug naar overzicht

Bitter weinig kans op duurzaam werk voor 50-plussers

Wie werkloos wordt na zijn vijftigste, heeft het niet gemakkelijk om opnieuw aan de slag te geraken. Bovendien gaat het dan nog vooral om tijdelijke jobs en uitzendwerk.

Volgens cijfers van de Kruispuntbank Sociale Zekerheid die federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) opvroeg, is bijna 14 procent van de 50-54-jarigen die werkloos werden, een jaar na hun ontslag opnieuw aan de slag. Voor de 55-59-jarigen daalt dat aandeel tot amper 4,42 procent. Voor 60-plussers gaat het om amper 1 procent.

Peeters lijkt daarmee te reageren op cijfers die Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) onlangs gaf. Hij had het over 43 procent van de Vlaamse werkloze 50-54-jarigen die op korte termijn al een nieuwe baan hadden gevonden. Voor de 50-plussers in het algemeen zakt dat wel naar 32 procent.

Peeters merkt op dat het dan vooral om korte, tijdelijke contracten en uitzendarbeid gaat: “Wat alle cijfers aantonen, is dat het probleem zeer ernstig is. De kans op duurzaam werk voor werkzoekende 50-plussers is niet groot. Voor 55-plussers is die ronduit klein en voor 60-plussers verwaarloosbaar. Dat valt niet met één maatregel op te lossen.”

Hiermee verwijst Peeters uiteraard ook naar het debat over de activering van werkloze 50-plussers en over de gelijkgestelde periodes in de pensioenberekening.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen