< Terug naar overzicht

Bijna helft werknemers ontevreden over werkomgeving

Slechts 16 procent van de werknemers vindt dat het bedrijf waarvoor hij werkt bij hem past. Medewerkers zijn vooral niet tevreden over de werkomgeving en de onmogelijkheid om mobiel te werken.

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek bij meer dan 7000 medewerkers van grote bedrijven in tien landen. Het onderzoek gebeurde in opdracht van werkomgevingspecialist Steelcase. De enquête toont een sterk verband tussen iemands perceptie van zijn werkomgeving en werkplek, en de mate waarin hij zijn werkgever bij hem en zijn levensstijl vindt passen.

Zowat 41 procent van de kenniswerkers is niet of niet erg tevreden met zijn werkomgeving. De belangrijkste reden waarom kenniswerkers niet tevreden zijn met hun werkomgeving, is de onmogelijkheid om mobiel te werken (68 procent). Ook opmerkelijk: 35 procent verwijst naar het moeten werken in een open-kantooromgeving als reden van ontevredenheid.

Het ongenoegen over niet-optimale werkomstandigheden leidt in hoge mate tot concentratieverlies (bij 83 procent van de mensen die ontevreden zijn) en gevoelens van stress (bij 84 procent van de ontevredenen).

Bron: Steelcase (steelcase.com)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen