< Terug naar overzicht

Bijna helft grote bedrijven uit zakelijke markt zet (nog) geen e-HRM in

Hoewel de afgelopen jaren door heel wat bedrijven grote stappen zijn gezet, zet meer dan 40 procent van de grootzakelijke organisaties nog geen e-HRM in. Medewerkers zijn nochtans wel vragende partij.

Een groot deel van de bedrijven gebruikt nog geen e-HRM en is ook niet van plan om daar het komende jaar mee aan de slag te gaan. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark. 42 procent van de grotere werkgevers uit de zakelijke markt geeft aan geen plannen te hebben om e-HRM in te voeren.

Grootzakelijke markt hinkt achterop 

“Deze bedrijven gebruiken vaak nog Excel- of Word-formulieren die door werknemers van het intranet worden gedownload en verstuurd worden naar de HR-afdeling. Daar verwerken de medewerkers de mutaties weer in een HR-systeem. Een e-HRM-systeem definiëren wij als een online- workflow-systeem waarmee werknemers, via de mobiele telefoon of een tablet, bijvoorbeeld hun vakantiedagen of declaraties kunnen regelen, die dan weer automatisch verwerkt worden in de administratie”, zegt onderzoeker Sander Kars.

Over alle sectoren heen heeft bijna de helft van de werkgevers (46 procent) wel een e-HRM portal ingericht, zodat medewerkers en managers zelf hun HR-zaken kunnen afhandelen. 12 procent van de organisaties is van plan dat op korte termijn te gaan doen. In andere sectoren, bijvoorbeeld bij de overheid of in het onderwijs, wordt e-HRM meer ingezet. Kars: “Wat dat betreft, loopt de grootzakelijke markt iets achter als het gaat om e-HRM.”

Toch zijn er de laatste jaren al flinke stappen gezet: het aantal werkgevers in de grootzakelijke markt dat e-HRM aanbiedt, is de afgelopen drie jaar verdubbeld. In 2011 gaf 24 procent van de respondenten in de Raet HR Benchmark aan dat zij gebruikmaakten van een e-HRM portal. “Het is natuurlijk in een glazen bol kijken, maar als deze ontwikkeling zich doorzet, zal over drie jaar meer dan de helft van de bedrijven, ongeveer 60 procent, e-HRM gebruiken. Maar er is natuurlijk ook een grens, organisaties met een klein aantal werknemers vinden e-HRM niet altijd nodig.”

Medewerkers vragende partij

Belangrijke redenen om voorlopig nog niet in e-HRM te investeren, zijn volgens de helft van de werkgevers tijd en geld. Net de twee elementen die e-HRM kan opleveren: “Zo’n implementatie is natuurlijk iets heel anders dan de dagelijkse bedrijfsvoering. Je hebt ineens een groep interne klanten bestaande uit directie, managers en medewerkers waar je een draagvlak moet creëren. En je komt als HR-afdeling in de belangstelling te staan met toepassingen waarmee iedereen in de organisatie werkt.”

Werknemers vragen wel naar e-HRM portals. Uit de benchmark blijkt dat twee derde van de ondervraagden het belangrijk vindt controle over hun HR-zaken te hebben. 61 procent van de respondenten wil hun HR-zaken bovendien graag in de trein, thuis op de bank of onderweg kunnen afhandelen.

Bron: OvereHRM (overehrm.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen