< Terug naar overzicht

Bijna één op de vijf bedrijven wil HR-taken uitbesteden

Meer dan één op de drie organisaties wil op korte termijn de structuur van het HR-departement aanpassen om de processen beter af te stemmen op de strategie. Daarnaast staan ook investeringen in HR-technologie hoog op de agenda.

Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘HR Service Delivery and Technology Survey’ van consultant Towers Watson, een studie gemaakt bij meer dan duizend bedrijven, waarvan meer dan de helft uit de EMEA-regio. 35 procent van de bedrijven zegt de komende 18 maanden van plan te zijn de structuur van het HR-departement te veranderen.

Het belangrijkste motief (74 procent) is het verbeteren van de operationele efficiëntie. Meer dan de helft (53 procent) wil zo de kwaliteit verhogen.

37 procent wil via een reorganisatie besparen op kosten. Bij een derde is het reorganiseren van het HR-departement onderdeel van de algemene bedrijfsstrategie.

Bijna de helft (49 procent) van de bedrijven die de structuur van het HR-departement wil veranderen, denkt eraan over te stappen naar ‘shared services’, expertisecentra en HR-businesspartners.

Bijna één op de vijf bedrijven (17 procent) wil een aantal van de HR-taken uitbesteden. Slechts 12 procent wil HR centraliseren.

Mobiele technologie


Uit de studie blijkt ook dat organisaties blijven investeren in HR-technologie, ondanks besparingen in andere HR-domeinen. Meer dan de helft (53 procent) wil minstens evenveel investeren als vorig jaar. 27 procent verhoogt het budget voor HR-technologie.

Organisaties investeren bovendien steeds meer in mobiele technologie. Meer dan 60 procent van de ondervraagde organisaties geeft medewerkers een smartphone en 24 procent geeft zijn medewerkers een tablet.

Slechts één op de tien bedrijven maakt gebruik van apps voor HR-doelstellingen. Niettemin verwacht het consultancybedrijf dat dit percentage zal stijgen de komende maanden. Een kwart van de ondervraagden is van plan de het komende jaar HR-apps uit te rollen.

Bron: Towers Watson / SHRM

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen