< Terug naar overzicht

Bijna drie op de tien Vlaamse werknemers ontvangt meer dan 100 e-mails per dag

Jaarlijks ontvangen werknemers gemiddeld 8000 e-mails en spenderen ze 100 uren aan het zoeken naar informatie. Slechts een derde leest systematisch alle mails. Dit betekent een jaarlijkse kostenpost van bijna 2000 euro per werknemer.

Dat blijkt uit onderzoek van Mindjet bij 500 Belgische werknemers. Op een gemiddelde werkdag zoekt een werknemer gemiddeld 26 minuten naar informatie die hij eerder heeft ontvangen of gezien, maar die niet meteen beschikbaar is.

Jaarlijks ontvangt de gemiddelde Belgische werknemer ruim 8000 mails en zoekt hij 100 uur naar informatie. Dat komt voor een bedrijf overeen met een kostprijs van 1991 euro per werknemer. Verder geeft 47 procent van de ondervraagden aan te lijden aan een overload aan informatie.

Een Belgische werknemer ontvangt gemiddeld 38 e-mails per dag. 17,2 procent verklaart meer dan 100 e-mails per dag te ontvangen. Vooral in het noorden van het land is deze tendens het hoogst (28,5 procent van de Nederlandstaligen). Iets meer dan één derde van de ondervraagden leest systematisch al zijn e-mails.

Deze overload aan informatie, ook omschreven als ‘infobesitas’, wordt vaak gezien als één van de oorzaken van slecht functioneren binnen een bedrijf.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen