< Terug naar overzicht

Bijna de helft van de werknemers ziet geen daglicht op kantoor

Bijna de helft van de kantoormedewerkers ziet geen daglicht op kantoor en meer dan de helft van de werknemers heeft geen toegang tot groen op de werkplek. Dat is nefast voor de productiviteit en het welbevinden.

Dat blijkt uit academisch onderzoek in opdracht van Interface, een ontwerper en producent van modulaire vloeren bij 3600 kantoormedewerkers in Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Denemarken.

63% van de kantoormedewerkers werkt in een stad en spendeert gemiddeld 34 uur per week op kantoor. 42% van de bevraagde medewerkers heeft geen daglicht op kantoor en meer dan de helft (55%) heeft geen toegang tot groen. Een minderheid (7%) werkt zelfs in een ruimte zonder ramen. In Spanje loopt dit percentage op tot 15%. In Duitsland en Denemarken werkt slechts 2% in een ruimte zonder ramen. Zij beweren dan ook zich het gelukkigst te voelen.

Nochtans beweren medewerkers die wel het daglicht zien op kantoor en toegang hebben tot groen, 13% gelukkiger en 8% productiever te zijn.

Nog een opvallende vaststelling is dat 40% van de bevraagde werknemers zich het productiefst voelen als ze een individuele kantoorruimte hebben. 31% zegt productiever te zijn in een open-landschapskantoor. Slechts 11% kan een werkplek kiezen die nauw aansluit bij het soort werk dat hij moet doen.

Gevraagd naar hoe hun ideale werkplek eruit zou zien, staat daglicht (42%) bovenaan op het verlanglijstje, gevolgd door een rustige werkplek (22%), een kantoor met zicht op zee (20%), ‘echte’ planten op kantoor (18%) en heldere kleuren (15%).

www.humanspaces.com

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen