< Terug naar overzicht

Bijna de helft van de werknemers wil langdurige onderbreking loopbaan

Bijna de helft van de Belgische werknemers wil zijn loopbaan onderbreken voor een droomreis, rustpauze of kinderen.

Na een verstrenging van de wetgeving in 2017 nam het aantal werknemers dat tijdskrediet opneemt af. Toch blijft de behoefte aan meer rustpauzes weg van het werk groot om uiteenlopende redenen: rusten, voor het gezin zorgen of zich professioneel herbronnen. Vier op tien werkende Belgen willen een werkonderbreking van enkele maanden of zelfs een sabbatjaar inlassen. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team bij een representatieve steekproef van ruim duizend Belgische werknemers.

De drie populairste redenen om een loopbaanpauze te nemen, zijn een lange reis kunnen maken (56 procent), afstand nemen van het werk en dagelijkse beslommeringen (51 procent) maar ook uitrusten en herbronnen (32 procent). Meer tijd om de kinderen te kunnen opvoeden (22 procent) en opleidingen te volgen (21 procent) zijn andere belangrijke drijfveren.
Het zijn vooral werknemers jonger dan 55 jaar die een werkonderbreking of sabbatjaar willen inlassen: 43 procent van de 18- tot 34-jarigen en 40 procent van de 35- tot 54-jarigen. De min-34-jarigen willen vooral een verre reis maken. De iets oudere leeftijdsgroep verwijst naar de opvoeding van de kinderen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen