< Terug naar overzicht

Bijna 5% minder jeugdwerkloosheid in Vlaanderen

Eind mei telde Vlaanderen 220.189 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 2378 of 1,1% meer dan vorig jaar. Toch is de arbeidsmarkt beslist niet slechter geworden. De toename is alleen te wijten aan het meerekenen van 55-plussers.

De jeugdwerkloosheid (-25 jaar) noteert met een daling van 4,9% gevoelig lager dan een jaar geleden. En ook de middenleeftijdsgroep van 25 tot 50 jaar daalt met 2,2%. Een stijging doet zich alleen voor bij 55-plussers, want ook de werkloosheid bij 50- tot 55-jarigen daalt met 2,1%. Vooral de maatregelen waardoor werkzoekenden langer beschikbaar moeten blijven, hebben dus een invloed op de cijfers.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Dat alle leeftijdscategorieën lager scoren dan een jaar terug en de stijging zich enkel boven de 55 jaar bevindt, stemt me hoopvol voor de status van de Vlaamse arbeidsmarkt. Door federale regelgeving moeten werkzoekenden nu langer beschikbaar zijn, waardoor ze ook langer in onze statistieken opgenomen worden. In mijn vernieuwd doelgroepenbeleid focus ik onder andere op 55-plussers, zodat hun kansen in de toekomst zullen toenemen.”

De kortdurende werkloosheid (minder dan 1 jaar) neemt af met 3,0%. De langdurige (1-2 jaar) daalt met 2,2%. Alleen de zeer langdurige werkloosheid (+2 jaar) neemt toe, grotendeels als gevolg van de statistische toename van oudere werkzoekenden.

Minister Muyters: “Globaal is het aantal werkzoekenden statistisch gestegen, maar de positieve cijfers uit de statistieken wijzen toch op een duidelijk herstel van onze Vlaamse economie.”

Bron: Kabinet van minister Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport (vlaanderen.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen