< Terug naar overzicht

Bijna 28.000 online-opleidingen bij VDAB in april

In april 2020 waren er bijna 28.000 inschrijvingen voor een online-opleiding, dat zijn er ongeveer 20.000 meer dan in april 2019. Om het aanbod nog uit te breiden en het online leerplatform te versterken, voorziet de Vlaamse regering in 4 miljoen euro extra.

De aanvragen werden gedaan door ongeveer 14.000 cursisten. Ook dat is een record, ongeveer 9000 meer dan in april 2019.
De meest aangevraagde opleiding is nog steeds initiatie boekhouden, gevolgd door een cursus Excel. De cursus artificiële intelligentie staat ondertussen op de vierde plaats en ook Frans is heel populair.

Het aanbod online zal meer afgestemd worden op de wensen van de gebruiker en ook andere toepassingen zoals online workshops en webinars worden eraan toegevoegd. Het wordt ook uitgebreid met bijvoorbeeld cursussen over virtuele realiteit, cyberveiligheid, ‘internet of things’, industrie 4.0, domotica, maar ook wind- en zonne-energie.

Via het platform zullen ook opleidingen van Syntra, de hogescholen of centra voor volwassenenonderwijs gemakkelijker vindbaar worden. Zo neemt de VDAB duidelijk zijn rol op als draaischijf voor verschillende partners en wordt alle relevante informatie eenvoudig toegankelijk voor alle werkenden en werkgevers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen