< Terug naar overzicht

Bijna 14 procent van wie niet thuis werkt, is op zijn/haar gemak

Niet iedereen kan thuis werken. De derde editie van de coronastudie, een initiatief van de Universiteit Antwerpen, leert dat werknemers die niet thuis werken zich zorgen maken over de voorzorgsmaatregelen die genomen worden. Bijna 14 procent doet dat.

Dinsdag 17 maart lanceerde de Universiteit Antwerpen met medewerking van collega’s van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt een online enquête om te achterhalen hoe de Belgen hun gedrag aanpassen naar aanleiding van de coronacrisis. De resultaten geven de experten de mogelijkheid om de evolutie van de coronacurve beter in te schatten. Vorige dinsdag werd de vierde editie gelanceerd.

Bij de enquête van 17 maart gaf 67 procent aan thuis te werken. Een week later was dit gestegen tot 75 procent. Maar niet iedereen kan thuis werken. Op 24 maart zegde 17 procent van de werkende deelnemers dat ze niet thuis werkten en 13 procent van de niet-thuiswerkenden zei dat voor hun gevoel te doen zonder voldoende voorzorgsmaatregelen.

Op 31 maart werkte 18,5 procent van de werkende respondenten niet thuis en 83 procent van deze personen signaleerde dat het niet gaat omwille van de job. 14 procent zegde zonder voldoende voorzorgsmaatregelen te moeten werken. De wetenschappers analyseerden de antwoorden van respondenten die op dinsdag 31 maart niet van thuis werkten. Zij zagen dat werknemers bezorgd zijn over de omstandigheden waarin ze moeten werken.
Van de 58.000 personen die niet thuis werkten, meenden er 8000 dat ze dat in onveilige omstandigheden moesten doen (13,8 procent). Voor lager geschoolden was dat substantieel meer. Respondenten die in de gezondheidssector werken, vonden 2,5 keer meer dan gemiddeld de omstandigheden op het werk niet veilig. Of wat dacht u?

Bron: Universiteit Antwerpen

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen