< Terug naar overzicht

Bijna 105.000 extra jobs op 2 jaar

De regering-Michel zorgde in de twee jaar sinds haar aantreden in oktober 2014 voor 104.900 extra jobs: 47.900 in het eerste regeringsjaar en 57.000 in het tweede. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

“Jobs, jobs, jobs.” De prioriteiten van premier Charles Michel (MR) bij de voorstelling van de taxshift in de zomer van 2015 waren duidelijk. Hij krijgt nu alvast gelijk van de cijfers van de Nationale Bank.

Daarmee doet Michel heel wat beter dan de regeringen-Leterme-Van Rompuy en Di Rupo. De sterkste regeringsstart is het evenwel niet. De paars-groene regering onder leiding van Guy Verhofstadt creëerde in haar eerste twee jaar 147.700 jobs. Maar als de regering dit tempo volhoudt, steekt ze wel al haar voorgangers voorbij.

Ook de komende jaren zien de cijfers er veelbelovend uit. Volgens de Nationale Bank zullen er ook volgend jaar 46.500 banen bijkomen.

De regering beloofde om de jobs vooral te creëren in niet-gesubsidieerde sectoren. En dat klopt: van de 104.900 extra banen kwamen er 41.000 bij in sectoren die traditioneel tot de overheid in (zeer) brede zin – onderwijs, gezondheidszorg en cultuur – worden gerekend. Bijna twee derde van de nieuwe banen wordt dus in de privésector gecreëerd.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen