< Terug naar overzicht

Bijna 10 procent meer Vlaamse werkzoekenden

Eind juni 2013 telde Vlaanderen 206.996 werkzoekenden. Dat is een stijging van 17.574 mensen of 9,3 procent ten opzichte van juni vorig jaar. De mannelijke werkloosheid groeide met 12,3 procent dubbel zo snel als de vrouwelijke.

Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Werk Philip Muyters (N-VA) bekendmaakte. Meer dan de helft (53,7 procent) van de werkzoekenden vandaag zijn mannen. In juni 2008 maakten mannen nog 46,7 procent van de totale werkzoekende bevolking uit.

“Het banenverlies in de conjunctuurgevoelige industrie van de afgelopen jaren laat daarmee duidelijk zijn sporen na. Mannen werken immers vaker in de conjunctuurgevoelige industrie, terwijl vrouwen meer vertegenwoordigd zijn in de grotere crisisbestendige tertiaire en quartaire sector”, zegt Muyters.

De haperende conjunctuur blijft jonge mensen hinderen in het vinden van een (eerste) baan. De werkloosheid bij min-25-jarigen stijgt met 12,1 procent op jaarbasis. Bij de 50-plussers blijft die stijging met 3,5 procent beperkt.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen