< Terug naar overzicht

Bewegen via het werk: goed voor werknemers en bedrijf

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie, de Stichting tegen Kanker en Prevent ontwikkelden samen een stappenplan om een bewegingsbeleid op het werk tot uitvoering te brengen.

Arbeidsgebonden risico’s zoals fysieke en mentale overbelasting, samen met veranderende en sedentaire leefgewoonten, maken actie door bedrijven noodzakelijk vooraleer hun werknemers uitvallen door gezondheidsproblemen zoals stress, rugklachten of een hartaandoening. Een bewegingsbeleid op het werk heeft echter niet alleen een weerslag op de resultaten van het bedrijf. Ook voor de werknemer zijn er merkbare effecten. Het belang is gedeeld.

Een bewegingsbeleid bevat volgens het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie, de Stichting tegen Kanker en Prevent drie componenten: het bewegingsaanbod vergroten met activiteiten, werknemers via bewegingseducatie sensibiliseren en motiveren om actiever te worden en het treffen van specifieke beleidsmaatregelen die voldoende beweging ondersteunen. Deze componenten werden opgenomen in een actieplan dat zeven stappen telt:

- creëer een draagvlak voor gezondheid en beweging op het werk

- zet een overlegstructuur op

- breng de noden en behoeften in kaart

- schrijf het beleidsplan

- voer het bewegingsbeleid uit

- evalueer het bewegingsbeleid

- pas het bewegingsbeleid aan en veranker het.

Deze adviezen werden uitgewerkt en gebundeld in het zopas door Lannoo gepubliceerde boek ‘Stapsgewijs naar een bewegingsbeleid op het werk’ van auteurs Corneel Vandelanotte en Els Wouters. Het boek bevat een reeks praktische instrumenten, een theoretisch kader, achtergrondinformatie, een inventaris van nuttige adressen en een literatuurlijst.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen