< Terug naar overzicht

Betere prestaties met vrouw aan de top

Ondernemingen met drie of meer vrouwen in hun directiecomité behalen betere financiële resultaten dan bedrijven met alleen mannen aan de top.

Anno 2008 is één op de tien directieleden in de belangrijkste Europese bedrijven een vrouw. In België ligt dat percentage beduidend lager: 6%. Dat meldt zakenkrant De Tijd, die een studie kon inkijken van McKinsey & Company, in opdracht van het Women’s Forum for the Economy and Society.

Als ruim de helft van de universitair gediplomeerden in Europa vrouwen zijn, dan is hun tewerkstellingsgraad 21% lager dan die van de mannen. Uit het onderzoek van McKinsey blijkt ook dat de loonkloof gemiddeld 15% is ten nadele van de vrouwen.

De studie toont tevens aan dat bedrijven met drie of meer vrouwen in de directie betere financiële en organisatorische resultaten kunnen voorleggen.

Eén van de voornaamste oorzaken voor het tekort aan vrouwen in leidende instanties is de opt-out of de vrijwillige beslissing om de carrière op te schorten. Meestal kiezen vrouwen hiervoor om meer tijd aan de kinderen te besteden en door ontevredenheid op het werk.

Volgens de opdrachtgever van de studie moeten de resultaten de aanzet geven om sneller een betere mix van mannen en vrouwen aan de top van het bedrijfsleven te krijgen en de verschillen binnen bedrijven te verminderen. Die bewustwording moet niet alleen binnen de bedrijfswereld gebeuren, maar ook op het niveau van de overheden.

“Bovendien moeten de mannen opgevoed worden. Zelfs al behoren ze tot een generatie die altijd werkende vrouwen heeft gekend, te vaak blijven ze gevangenen van oude schema’s”, aldus Aude Zieseniss de Thuin van het Women’s Forum for the Economy and Society.


Bron: De Tijd

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen