< Terug naar overzicht

Betaald werk goed voor lichaam en geest: wie gelooft dat?

Werkdruk, stress en burn-out mogen dan al historische hoogten bereiken, toch vindt een massale meerderheid van deelnemers aan een survey van het National Centre for Social Research (NatCen) dat betaald werk goed is voor de fysieke en mentale gezondheid. Hoezo?

De ngo NatCen organiseert jaarlijks de British Social Attitudes Survey, een enquête met 3.000 respondenten, onafhankelijk en wetenschappelijk uitgevoerd. In de jongste editie stelde liefst 94 procent van de deelnemers dat betaald werk goed is voor de mentale en fysieke gezondheid; 41 procent vond het ‘zeer goed’. In de vorige editie (pre-corona) lagen deze percentages op 90 en 26 procent. De beleving van de pandemie heeft de waardering voor betaald werk nog doen stijgen.

Toch zijn er kanttekeningen. Slechts 14 procent van de 18-24-jarigen vindt betaald werk ‘zeer goed’ voor de mentale gezondheid en 23 procent voor de fysieke gezondheid.

Ook de bezorgdheid over corona speelt een rol. Bij degenen die ‘helemaal geen angst’ voor besmetting hebben ervoer 53 procent werk als positief voor de gezondheid. Van wie ‘zeer bezorgd’ is, antwoordde slechts 27 procent positief.

De studie reveleerde ook een zeer hoge graad van steun voor hybride werken als norm.

Bron: natcen.ac.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen