< Terug naar overzicht

‘Beste Werkgevers’ van 2007 bekend

De ‘Beste Werkgever’ is een grootschalig onderzoek binnen de EU naar werkgevers die hun personeelsbeleid centraal stellen in het bedrijfsbeleid. Schoenen Torfs en FedEx Express zijn de ‘Beste Werkgevers’ van België voor 2007.

In ons land wordt het onderzoek naar de ‘Beste werkgever’ uitgevoerd door het HRM Centre van de Vlerick Leuven Gent Management School, in samenwerking met het Great Place to Work Institute Europe en mediapartners Vacature en Références. Er werd in alle Europese lidstaten opgeroepen om deel te nemen aan het onderzoek. Vanaf 50 werknemers kunnen alle organisaties (profit, non profit en overheid) zich (betalend) inschrijven. Een ‘Beste Werkgever’ wordt gedefinieerd als zijnde “een plaats waar de werknemers hun verantwoordelijken vertrouwen, trots zijn op hun prestaties en plezier beleven in hun werkomgeving”. Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds wordt met een managementonderzoek het personeelsbeleid van de organisatie in kaart gebracht, anderzijds wordt door een enquête bij de werknemers gepeild naar hun ervaringen en betrokkenheid. Dit laatste primeert, want de werknemersenquête bepaalt tweederde van de eindscore.

Schoenen Torfs en FedEx Express kaapten in hun categorie de hoofdprijs weg. Volgens de jury heeft de winkelketen Torfs heeft zijn “400 gelukkige werknemers te danken aan de dagelijkse waardering, de vele momenten waarop samen gevierd wordt en het thuisgevoel dat telkens wordt gecreëerd in de winkels”. “Wij gaan ervan uit dat als je voor je mensen zorgt, dat zij dan ook voor je bedrijf zullen zorgen”, zegt de CEO van Torfs. “Dat de mens centraal staat, is bij Schoenen Torfs geen loze uitspraak. HR is hier geen eiland waar alleen de personeelsdienst zich om bekommert, het is een zaak van het hele management. Het is zelfs de zaak van elk personeelslid.”

“Bij koerierbedrijf FedEx Express waarderen de 764 werknemers in grote mate de aandacht voor diversiteit, de mogelijkheden van flexibiliteit en de aandacht die gaat naar de persoon achter de medewerker”, klinkt het. “Met deze erkenning als Beste Werkgever bevestigen onze werknemers het beleid dat wij al geruime tijd voeren”, zegt Patrick Stienlet, Managing Director Operations Benelux FedEX Express. “We zijn zeer trots dat de vele initiatieven die wij nemen geapprecieerd worden door onze werknemers. Het zijn zij die ons op het podium hebben geplaatst. Zij verdienen dan ook dat we op de ingeslagen weg blijven verder gaan.”

Bij de organisaties met minder dan 500 medewerkers wordt Microsoft tweede en Unique derde. Bij de bedrijven met meer dan 500 medewerkers wordt FedEx Express gevolgd door Randstad en KBC.

Naast de ‘Beste Werkgevers’ bekroont de organisatie nog drie andere bedrijven. Zo ontvangt Sensoa de Award voor Respect voor de dagelijkse aandacht voor de mens achter de medewerker. Sensoa stimuleert zijn personeel een goed evenwicht te bewaren tussen werk en privé. Respect voor ieders eigenheid wordt hoog in het vaandel gedragen. Cisco Systems ontvangt de Award voor Diversiteit omdat het een duidelijke strategie is van het bedrijf om heel verschillende profielen binnen te halen. Ten slotte rijft Microsoft de Award for Pride binnen. Medewerkers van Microsoft zijn bijzonder trots op hun product en dienstverlening, de veelbelovende groei van de organisatie en de bijdrage die ze levert aan de maatschappij.

De ‘Beste Belgische Werkgevers’ komen automatisch in aanmerking voor een plaats op de Europese lijst, die halverwege mei zal worden bekendgemaakt in Dublin. Binnen de lidstaten dingen in totaal een 1000-tal bedrijven mee naar een van de eretitels.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen