< Terug naar overzicht

Belgische werknemers zien rooskleurige toekomstperspectieven

Zes op tien Belgische werknemers verwachten het komende jaar promotie te krijgen. Ook wie op zoek gaat naar een nieuwe job is optimistisch en denkt binnen de drie maanden er een te vinden. Voor iets meer dan de helft mag dit zelfs een tijdelijke of interim-baan zijn.

Meer dan zes op de tien Belgische werknemers (61 procent) verwachten de volgende twaalf maanden promotie te krijgen. Hiermee zijn Belgen iets optimistischer dan het Europese gemiddelde (55 procent verwacht een promotie). Dat leert een enquête van werving- en selectiekantoor Page Personnel bij meer 4500 respondenten in Europa. Een kwart van de Belgische werknemers denkt geen vooruitgang te boeken in zijn loopbaan dit jaar, tegenover drie op tien Europeanen.

Werksfeer

Ook Belgen op zoek naar een andere werkgever zijn optimistisch: 62 procent is ervan overtuigd binnen de drie maanden een nieuwe job te vinden en 68 procent slaagt daar ook in. Een op tien denkt binnen de maand een nieuwe werkgever te kunnen vinden, maar dat is niet zo realistisch: slechts 35 procent slaagt daarin.

De belangrijkste reden om een nieuwe baan te zoeken is de relatie tussen collega’s en leidinggevenden, 97 procent van de respondenten stipt dit aan. Andere criteria zijn erkenning krijgen, toegang tot opleiding, een evenwicht tussen werk en privé en werken voor een maatschappelijk verantwoorde onderneming.

Verdeelde mening over interim

Bijna zes op tien van de Belgen zouden de mogelijkheid overwegen om tijdelijk aan de slag te gaan. Ze zien het als een goede manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen. Het kan een opstap zijn naar vast werk. Ruim een derde vindt dat uitzendwerk de kans biedt bij verschillende werkgevers te werken en verschillende functies te bekleden.

Voor vier op tien Belgen is interimwerk echter geen optie. Zij vrezen vooral een gebrek aan financiële stabiliteit. Ze zouden zich minder betrokken voelen bij het bedrijf of denken dat ze in een tijdelijke functie hun vaardigheden onvoldoende kunnen ontwikkelen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen