< Terug naar overzicht

Belgische werknemers willen meer thuiswerken, maar denken dat het niet mag

Drie van de vijf werknemers (62 procent) in België verwacht altijd of meestal op kantoor of locatie te zullen moeten werken. Slechts 44 procent van hen wil dat. Maar thuiswerk heeft ook nadelen.

Thuiswerken is niet meer weg te denken. Nu bedrijven beslissingen nemen over de nieuwe hybride werken, blijkt dat een derde van de werknemers (30 procent) eigenlijk het liefst altijd of meestal vanuit zijn of haar woonkamer werkt, maar slechts 16 procent denkt dat dit zal worden toegestaan. 26 procent van de werknemers geeft de voorkeur aan een gelijke verdeling tussen kantoor en thuis. Bijna twee derde (64 procent) van de werknemers vindt dankzij thuiswerken een betere balans tussen werk en privéleven. Dat blijkt uit onderzoek van WTW, een wereldwijd adviesbureau.

De helft van de werknemers (44 procent) die niet mogen thuiswerken, overwegen om die reden van baan te veranderen. Flexibel werken is nu de op drie na belangrijkste factor bij het aantrekken van talent, aldus WTW.

Schadelijk voor loopbaanontwikkeling?

Elke mismatch kan leiden tot risico's rond de betrokkenheid en prestaties van werknemers. Ruim een kwart (28 procent) van degenen die tevreden zijn met hun manier van werken, zegt burn-out klachten te ervaren, maar dat stijgt tot 42 procent voor degenen die meer willen thuiswerken.

Uit het onderzoek kwamen ook enkele nadelen van thuiswerken naar voren. Een derde (34 procent) denkt dat het schadelijk is voor hun loopbaanontwikkeling, en dat percentage loopt op tot 55 procent onder Generatie Z. De helft (52 procent) zegt dat ze zich door op afstand werken minder verbonden voelen met hun team.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen