< Terug naar overzicht

Belgische werknemers vinden collega’s het belangrijkst

Belgische werknemers hechten meer belang aan collega’s dan aan de inhoud van hun job. Goed kunnen opschieten met zijn collega’s is de belangrijkste reden waarom ze niet van job willen veranderen.

Dat blijkt uit een online-enquête van jobsite StepStone bij meer dan 21.000 Europese werknemers naar hun sollicitatiegedrag en over wat zij belangrijk vinden in hun job. Een goede band met collega’s is voor Belgische werknemers de belangrijkste reden om in hun huidige job te blijven.

De jobinhoud komt pas op de tweede plaats, samen met een evenwichtige balans tussen werk en privéleven. Ook de gemakkelijke bereikbaarheid van het werk en werkzekerheid zijn redenen om niet van job te veranderen.

Voor andere Europese werknemers is de jobinhoud bepalend om bij hun huidige werkgever te blijven. Goede collega’s en een evenwichtige balans tussen werk en privéleven komen op de tweede en derde plaats. Werkzekerheid staat pas op de achtste plaats.

Een gebrek aan professionele uitdagingen is de belangrijkste reden voor Belgische werknemers om een andere job te zoeken. Ook ontevredenheid over hun verantwoordelijkheden en te weinig ontwikkelingsmogelijkheden blijken belangrijke redenen te zijn om het bedrijf te verlaten. Salaris is dan weer geen belangrijke motivatie om een andere job te zoeken.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen