< Terug naar overzicht

Belgische werknemers honkvast

Belgische werknemers veranderen in vergelijking met andere Europeanen zelden van job. Het dalend vertrouwen in de economie en de stijgende werkloosheid weerhoudt werknemers ervan een andere werkgever te zoeken.

Dat blijkt uit internationaal onderzoek van consultingbedrijf Hay Group. In 2013 bedraagt het personeelsverloop in België 11,1 procent. Alleen in Spanje (9,7 procent) en Nederland (6,1 procent) ligt het personeelsverloop nog lager. In andere Europese landen als Frankrijk (13 procent), het Verenigd Koninkrijk (14,1 procent) en Duitsland (14 procent) ligt dit percentage hoger.

Wereldwijd was het personeelsverloop de voorbije vijf jaar veeleer beperkt. Het managementadviesbureau verwacht echter vanaf volgend jaar een forse stijging van het personeelsverloop. Vooral in regio’s waar de economie opnieuw groeit, zal het verloop fors stijgen van 20,6 procent naar 23,4 procent in 2018.

Alleen in Europa zal door de stijgende werkloosheid en het dalende vertrouwen in de economie de arbeidsmobiliteit beperkt toenemen en pas in 2016 op kruissnelheid komen.

Het onderzoek wijst ook naar vijf redenen waarom werknemers de organisatie verlaten: gebrek aan vertrouwen, geen ruimte voor persoonlijke groei, een onjuiste beloning, een ontoereikende werkomgeving en een gebrek aan steun in creativiteit en innovatie.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen