< Terug naar overzicht

Belgische werknemer verzuimt jaarlijks twee weken

Een Belgische werknemer meldt zich gemiddeld 14 dagen per jaar ziek. Dat is zowat 30 procent meer dan tien jaar geleden. Al zorgen de economisch moeilijke tijden voor een stabilisatie.

Dat meldt de redactie van tv-omroep VTM en wordt bevestigd door HR-dienstenbedrijf Securex. Het bedrijf onderzocht ziekteverzuim in 2011 bij 263.309 werknemers en 25.952 werkgevers uit de priv├ęsector.

Het aantal dagen ziekteverzuim steeg tussen 2001 en 2011 naar gemiddeld 14 dagen. Dat is zowat 30 procent meer dan tien jaar geleden.

Het ziekteverzuim stabiliseerde zich echter in 2011. Werknemers bleven even frequent en even lang thuis wegens ziekte als in 2010. Een mogelijke verklaring is dat werknemers minder verzuimen in economisch moeilijke en onzekere tijden uit schrik voor ontslag.

Indien de economie zich herstelt en werkgevers geen bijkomende maatregelen tegen ziekteverzuim treffen, verwacht Securex de komende jaren een verdere stijging. Omdat er langer gewerkt moet worden, raadt het bedrijf werkgevers aan om ervoor te zorgen dat werknemers ook langer kunnen en langer willen werken.

Bron: De Morgen/De Standaard/VTM

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen