< Terug naar overzicht

Belgische werknemer verdient gemiddeld 52.000 euro per jaar

De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, waarvan de meeste ontwikkelde landen ter wereld lid zijn) publiceerde zijn ‘Better Life Index’. België haalt op verschillende welzijnsindicatoren mooie resultaten, waaronder ‘verloning’.

Het loon is één van de belangrijkste aspecten om de kwaliteit van een job te beoordelen. In België verdient een werknemer gemiddeld 51.916 euro bruto per jaar. Binnen de OESO halen we daarmee de elfde plaats en scoren we dus uitstekend (al mogen we niet vergeten dat het om de bruto verloning gaat). Luxemburg is absolute koploper in het klassement (66.401 euro/jaar).

In vergelijking met onze buurlanden, geeft dit rapport een gemengde uitkomst. De Belgische werknemers verdienen dan wel meer dan de Fransen of Duitsers, maar in Nederland of Luxemburg liggen de lonen nog beduidend hoger.

Lonen zullen nog stijgen

Maar het kan zelfs nog beter. Een recent onderzoek van het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half toont aan dat bijna een vierde (22 procent) van de Belgische HR-verantwoordelijken in de loop van de komende 12 maanden een gemiddelde loonsverhoging van 5 procent verwacht.

Het loon is niet de enige interessante factor om een werknemer aan te trekken of te behouden, want ook een loonsverhoging of premie kan soms het verschil maken. Bedrijven herbekijken dus best hun verloningspolitiek voor de medewerkers regelmatig in de hoop zo hun beste talenten tevreden te houden. Bovendien erkennen meer en meer bedrijven het belang van een gepersonaliseerde verloningspolitiek op lange termijn. Zo kunnen ze beter inspelen op de specifieke vereisten en behoeften van iedere kandidaat: bedrijfswagen, internetverbinding thuis, computer en telefoon van het werk, aanvullende pensioenverzekeringen, … 

Bron: Robert Half (roberthalf.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen