< Terug naar overzicht

Belgische werknemer tevreden, maar kritisch

Belgische werknemers zijn bezorgd over het behoud van hun job. Hoewel ze tevreden zijn over hun job en hun loon, verwachten ze van hun werkgever dat hij een tandje bijsteekt inzake talentbeheer, werkorganisatie en kinderopvang.

Dat blijkt uit een enquête van Edenred, uitgever van maaltijd- en andere cheques, bij 7200 werknemers in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Belgische werknemers zijn steeds meer bezorgd over het behoud van hun job (41 procent), net zoals hun Europese collega’s. 48 procent meent dat het moeilijk zou zijn een vergelijkbare job te vinden, indien hij zijn job verliest. Niettemin is 69 procent optimistisch over zijn professionele toekomst bij zijn huidige werkgever.

42 procent vindt plezier of trots in het werk. Hoewel werknemers steeds meer belang hechten aan hun werk, daalt de globale tevredenheid over de professionele situatie. Toch zet dit werknemers niet aan uit te kijken naar een andere werkgever. De grote meerderheid van Belgische werknemers wil bij hun bedrijf blijven, want in de huidige context wordt het veranderen van werk geassocieerd met het nemen van een risico.

Belgische werknemers zijn tevreden met hun loon, maar slechts 49 procent is tevreden over zijn koopkracht. Over de extralegale voordelen zijn medewerkers tevreden. 85 procent van de werknemers die maaltijdscheques krijgen, is daar tevreden over. Bij ecocheques is dat 72 procent, bij geschenkcheques en –kaarten 76 procent en bij sport- en cultuurcheques 85 procent.

Toch zijn werknemers ook kritisch ten aanzien van hun werkgever. Zo beoordelen ze de initiatieven voor begeleiding bij verandering, talenbeheer en beheer van de werkorganisatie als onvoldoende. Ook hulp bij kinderopvang kan beter.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen