< Terug naar overzicht

Belgische vrouwen missen ambitie voor absolute top (volgens nieuw onderzoek)

Slechts 1 op de 20 Belgische vrouwen ambieert een topfunctie, in tegenstelling tot 1 op de 5 mannen.

Slechts 1 op de 20 Belgische vrouwen ambieert een functie als managing director of CEO. Mannen komen ambitieuzer uit de hoek: bijna 1 op de 5 Belgische mannen wil voor de top gaan. Dat blijkt uit cijfers van een internationale studie die rekruteringsspecialist Hays uitvoerde naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Bij de ons omringende landen doet enkel Nederland het slechter met 3,5 procent.

Vrouwen gaan voor middelhoog niveau

Slechts 5 procent van de Belgische vrouwen ambieert een functie als managing director of CEO. In vergelijking met landen als Colombia (22 procent), Malaysia (28 procent) en de Verenigde Arabische Emiraten (18 procent) is dit cijfer een opvallende uitschieter, al is enige relativering nodig. Je kan de vraag stellen of we de ambitie van iemand enkel maar mogen afrekenen op het feit of ze CEO wil worden of niet. Alsof enkel CEO’s ambitieuze werknemers zouden zijn.

Belgische vrouwen zijn daarentegen wel ambitieus als het gaat over jobs op middelhoog niveau. 1 op de 2 Belgische vrouwen stelt dat ze minstens een functie als manager wil om zich succesvol te voelen. Bij mannen is dat 30 procent.

Het tekort aan vrouwen in topfuncties blijft ook aanhouden: 76 procent van de respondenten gaf aan dat de persoon met de hoogste functie binnen hun organisatie een man is.

Minder carrièremogelijkheden

Volgens de enquête schatten vrouwen hun carrièremogelijkheden ten opzichte van mannen negatiever in: 30 procent van de vrouwelijke respondenten vindt dat ze niet dezelfde carrièremogelijkheden heeft als haar mannelijke collega’s (versus 13 procent van de mannen). Vorig jaar was 25 procent van de vrouwen die mening toegedaan (versus 11 procent van de mannen).

Ten slotte blijkt uit de studie dat bedrijven transparanter moeten communiceren over de inspanningen die worden geleverd om vrouwen een duwtje in de rug te geven, zoals een formeel genderdiversiteitsbeleid. Het merendeel van de respondenten gaf aan dat hun bedrijf ofwel geen diversiteitsbeleid heeft (44 procent) of kon geen zekerheid geven over het bestaan van een dergelijk beleid (32 procent).

Belgische mannen meer bewust van genderverschillen op de werkvloer

We zien nog steeds grote verschillen tussen hoe mannen en vrouwen over de verloning en erkenning van vrouwelijke werknemers denken. 80 procent van de mannen denkt dat vrouwen en mannen met dezelfde capaciteiten gelijk worden betaald of verloond, terwijl slechts 52 procent van de vrouwen hiervan overtuigd is. Vorig jaar ging nog 93 procent van de Belgische mannen ervan uit dat mannen en vrouwen gelijk worden betaald of verloond.

Bron: Hays (hays.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen