< Terug naar overzicht

Belgische lonen met slechts 1,9% gestegen

Belgische lonen zijn het voorbije jaar maar matig gestegen. Het basissalaris van Belgische werknemers is vorig jaar met 1,9% gestegen. Dit is het gevolg van de lage inflatie en de loonmatiging, een trend die zich ook volgend jaar zal doorzetten.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van organisatie-adviesbureau Hay Group. Het onderzoek is gebaseerd op beloningsgegevens van meer dan 175.000 werknemers van 500 grote en middelgrote ondernemingen in België.

In de periode 1 juli 2013 tot 1 juli 2014 ontvingen de Belgische werknemers gemiddeld 1,9% meer basissalaris. Dit is significant minder dan de gemiddelde verhoging van 2,4% in 2013. Dit is de laagste salarisstijging in vier jaar. De gemiddelde stijging van het basissalaris bedroeg in 2012 nog 4,2% en in 2013 2,4%. De dalende cijfers voor 2014 worden verklaard door de lage inflatie en dito loonindexering.

De gemiddelde salarisverhoging (1,6%) voor lagere bedienden in 2014 lag lager dan voor een kaderlid (2,1%). Dat de bedienden in 2014 minder kregen, wordt vooral verklaard door het uitblijven van collectieve salarisverhogingen boven de index, die in de jaren voorheen vaak binnen cao’s werden afgesproken.

Het belang van variabele beloning neemt toe. 75% van de werknemers ontvangt tegenwoordig een vorm van variabel loon.

Hay Group verwacht dat de trend van beperkte en selectieve loonsverhogingen zich zal voortzetten in 2015. Voor 2015 houdt het bedrijfsleven rekening met een verwachte loonstijging van 2,0%.

Voor het komende jaar rekent Hay Group wereldwijd op een stijging van 5,2% van de lonen. De regionale verschillen zijn groot. In Europa zou die stijging gemiddeld 3,1% bedragen, maar in China en India rond de 10%.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen