< Terug naar overzicht

Belgische jeugd nog steeds honkvast

Een kwart van de Belgische jongeren is bereid om voor een langere periode in een ander land te gaan werken. Daarmee horen we bij de drie meest honkvaste volkeren van Europa.

Dat blijkt uit een Europese opiniepeiling die de Europese Commissie vrijdag heeft gepubliceerd. 26 procent van de Belgische jongeren is bereid om voor een lange periode naar het buitenland te vertrekken. Nog eens 24 procent wil een buitenlands verblijf van korte duur overwegen.

De peiling geeft aan dat de Belgische jeugd nog steeds tot de meest honkvaste van het continent behoort. In de Europese Unie blijken alleen in Italiƫ (38 procent) en Nederland (44 procent) nog minder jongeren bereid om naar het buitenland te verhuizen voor een job.

In de hele Unie wil gemiddeld 53 procent van de jongeren zich om professionele redenen in een ander land vestigen. Financiƫle overwegingen ontmoedigen de meesten echter om de eerste stap te zetten. In de praktijk werkt slechts drie procent van de Europese werkende bevolking buiten hun thuisland.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen