< Terug naar overzicht

Belgische gezinnen verwachten meer inspanningen van werkgever voor een beter evenwicht werk en gezin

Tussen wat gezinnen willen en wat de werkgevers bieden op het vlak van een goede combinatie werk en gezin gaapt een kloof. Hoewel werkgevers het belang van een goed evenwicht tussen werk en gezinsleven erkennen, biedt slechts 54% concrete hulp.

Dat blijkt uit een rondvraag van HR-dienstverlener Partena bij werkgevers en werknemers naar aanleiding van de internationale dag van het gezin.

82% van de bevraagde ouders voelt zich gehaast in de combinatie van hun verschillende taken, 77% vindt dat externe hulp in het huishouden onmisbaar is om voldoende tijd voor het kroost vrij te maken en 89% zou graag meer tijd aan het gezin kunnen besteden.

Anderzijds zijn bijna zes op de tien van de ouders is tevreden over hun huidige evenwicht tussen werk en privé. 65% zegt dat hun werkgever voldoende mogelijkheden biedt om die balans in evenwicht te houden. Al vinden daarnaast minder ouders (slechts 47%) dat de werkgever hen stimuleert om werk en privé te combineren.

38% van de bevraagde ouders liet al eens een promotie of contract liggen voor zijn/haar gezin. Meer dan één op de vier is zelfs al van job veranderd om meer tijd te hebben voor het gezinsleven.

Werkgevers erkennen het belang van een goed evenwicht tussen werk en gezinsleven: 95% stelt dat het meer jobtevredenheid oplevert, 88% vindt dat het de werknemers langer aan het bedrijf bindt, voor 85% verhoogt het ook de productiviteit en de kwaliteit van het geleverde werk.

Enorm veel voordelen dus, maar toch geeft ‘slechts’ 54% van de werkgevers aan hun mensen concreet te helpen met een goede combinatie tussen werk en privé.

Botsende verwachtingen
De verwachtingen van werkgevers en ouders botsen zelfs. Zo verwacht 89% van de gezinnen dat de werkgever zich inschikkelijk instelt over flexibele werkuren. Toch is dat maar mogelijk bij 31% van de werknemers.

79% van de ouders verwacht dat hun werkgever voordeelpakketten op maat voorziet, terwijl slechts 14% van de bevraagde werkgevers dat ook doet. Slechts 25% van de werkgevers zou dit toelaten, terwijl toch 68% van de ouders dit verwacht. 63% van hen verwacht dat hun werkgever thuiswerken toestaat. In realiteit kan dit bij 37% van de werkgevers.

Bron: Partena

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen