< Terug naar overzicht

“Belgische arbeidsmarkt moet werken aan betere integratie migranten”

De Belgische arbeidsmarkt heeft positieve vooruitzichten, maar moet werk maken van een betere integratie van migranten en laaggekwalificeerde werknemers. Dat staat in de economische vooruitblik van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

Het probleem gaat volgens het Oeso-rapport terug tot het onderwijs. Indien België er niet in slaagt de integratie van deze bevolkingsgroepen te verbeteren, dreigt het land volgens de denktank een belangrijk gedeelte van zijn economische groei te moeten inleveren. Ook de activering van oudere werknemers moet volgens het rapport beter worden georganiseerd.

De Oeso berekende dat België dit jaar een economische groei van 1,2 procent zal realiseren, tegenover 1,4 procent vorig jaar. Die terugval wordt toegeschreven aan de loonmatiging, die een remmende impact heeft op de consumptie, maar daarnaast wordt ook verwezen naar de invloed van de terreuraanslagen in Parijs en Brussel.

Oeso positief over regeringsmaatregelen

Volgend jaar wordt echter opnieuw een herstel tot een economische groei van 1,5 procent verwacht. De Oeso spreekt zich op langere termijn positief uit over de maatregelen die de Belgische regering heeft genomen om de economische groei te ondersteunen, zoals het verlagen van de loonkosten en de taxshift.

Wel wordt gewaarschuwd dat België een betere integratie van migranten en laaggeschoolden in de arbeidsmarkt moet garanderen. Maatregelen die zo vroeg mogelijk moeten worden genomen. Daarbij wordt gezegd dat in het onderwijs de concentratie van deze groepen in een aantal educatieve richtingen vermeden moet worden.

Bron: Express Business (nl.express.live)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen