< Terug naar overzicht

Belgische arbeids- en organisatiepsychologen stellen competentieprofiel op

Een taalgemengde werkgroep van arbeids- en organisatiepsychologen heeft een eigen competentieprofiel opgesteld dat als leidraad kan dienen voor de opleiding arbeids- en organisatiepsychologie, maar ook voor organisaties.

Met het nieuw competentieprofiel scharen de arbeids- en organisatiepsychologen zich naast de klinische psychologen, die al eerder met hun profiel naar buiten kwamen. “Ons nieuwe profiel brengt helderheid met betrekking tot het vakdomein en de benodigde competenties van arbeids- en organisatiepsychologen. Het kan als zodanig onder meer dienen als kompas voor een gestroomlijnder inhoud van de opleiding arbeids- en organisatiepsychologie over heel België, maar ook een leidraad zijn voor al diegenen die aandacht hebben voor de mens in de organisatie in een steeds complexer wordende arbeidsmarkt”, zegt VUB-professor en coördinator van de werkgroep Roland Pepermans.

Aan het nieuwe eenduidige competentieprofiel is meer dan een jaar gewerkt door academici van de belangrijkste universiteiten aan beide kanten van de taalgrens: UCLouvain, ULB, ULiège, UMons, KULeuven, UGent en de VUB. Voorts zaten in de werkgroep vertegenwoordigers van zowel de Nederlandstalige (VOCAP) als de Franstalige (APTO) professionele organisatie van de arbeids- en organisatiepsychologen.

“Die brede samenwerking, waarbij alle belangrijke Belgische actoren uit dit domein zijn betrokken, is zeldzaam voor ons land”, zegt Roland Pepermans. “We hopen dan ook dat de volgende federale regering de waarde van onze inspanning erkent en er in haar beslissingen op het gebied van welzijn en werk rekening mee zal houden.”

Het nieuwe competentieprofiel van arbeids- en organisatiepsychologen werd op 3 april doorgestuurd naar de kabinetten van federaal ministers Kris Peeters, Maggie De Block, Denis Ducarme en Koen Geens.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen