< Terug naar overzicht

België zeker niet bij koplopers in aantal betaalde feestdagen

Belgische werknemers hebben dit jaar 10 dagen vrijaf door feestdagen. Alle indrukken over een groot aantal officiële feestdagen ten spijt, scoren we daarmee niet bepaald hoog.

Met 18 verlofdagen door feestdagen staan India en Colombia helemaal bovenaan op de ranglijst in het onderzoek van Mercer. Ook Libanon, Zuid-Korea en Thailand zitten boven de 15 feestdagen.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de werknemers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Hongarije. Zij moeten het stellen met acht vrije dagen door feestdagen. Alleen Mexico heeft nog een dag minder.

In West-Europa is Finland het gulst met 15 betaalde feestdagen. Scoren ook hoog: Spanje (14) en Oostenrijk (12). In Duitsland hangt het van de regio (de ‘Bundesländer’) af, waardoor het aantal schommelt tussen 9 en 13.

In het middenpeloton vinden we Zweden, Italië, Frankrijk en Denemarken met 11 feestdagen. België, Luxemburg, Noorwegen en Portugal geven er 10.

In Centraal- en Oost-Europa spant Rusland de kroon met 14 feestdagen, gevolgd door Slowakije (13), Tsjechië en Litouwen (12), Kroatië (11), Polen en Oekraïne (10), en Servië en Roemenië (9).

In Noord-Amerika valt moeilijk een duidelijk cijfer te plakken op het aantal toegekende feestdagen. Canada viert 11 feestdagen, maar het aantal varieert naargelang van de regio. In de VS zijn er doorgaans 10 betaalde feestdagen, al zijn de werkgevers er niet verplicht om ze toe te staan.

In Latijns-Amerika vinden we dan de 18 feestdagen van Colombia, gevolgd door Argentinië en Chili (15) en Brazilië (12). Mexico sluit dus de rij met amper 7 feestdagen.

In het Midden-Oosten en Afrika valt Libanon op met 16 feestdagen, terwijl de Verenigde Arabische Emiraten er amper 9 geven.

Bron: Mercer Consultancy.nl, Personeelsnet

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen