< Terug naar overzicht

België investeert te weinig in leiderschapspotentieel

België beschikt weliswaar over voldoende effectieve leiders, maar investeert te weinig in toekomstig leiderschapspotentieel. Dat is nefast voor onze concurrentiekracht. Opvallend is dat opkomende economieën fors investeren in toekomstige effectieve leiders.

Dat blijkt uit het eerste Global Leadership-onderzoek van HR-dienstverlener SHL. Het onderzoek maakt een top 25 van landen op basis van de analyse van meer dan een miljoen personen uit de wereldwijde Talent Analytics™-database van SHL.

 • Hongkong, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben momenteel meer effectieve leiders dan alle andere landen van het onderzoek.

 • België komt op de 16de plaats.

 • Denemarken, Brazilië en Noorwegen hebben het kleinste potentieel.


 • Het onderzoek analyseerde ook de toekomstige leiderschapstalenten. Mexico, Turkije en Egypte kampen met een tekort aan effectieve leiders, ook al beschikken zij over de grootste bron van potentiële toekomstige leiders. België daarentegen valt net als Frankrijk uit de top 25.

  Nederland kampt dan weer met een ander probleem: vandaag ontbreekt het aan voldoende effectieve leiders, maar in de toekomst is er een sterk potentieel aan toekomstige leiders.

  Dat opkomende economieën zoals Brazilië, India, Mexico en Turkije over een sterk potentieel aan toekomstige leiders beschikken, is volgens de onderzoekers onder andere te wijten aan het verhogen van opleidingsnormen en het kweken van een cultuur van ondernemerschap. Bovendien slagen deze landen er in om dat potentieel te identificeren, te koesteren en te ontwikkelen.

  Taiwan, Duitsland, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten beschikken zowel over een voldoende groot arsenaal huidige als toekomstige leiderschapstalenten.

  Geef als eerste een reactie

  Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
  < Terug naar overzicht

  U zoekt, u vindt !

  HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

  Word nu lid !
  Geniet van de voordelen