< Terug naar overzicht

Belgen zijn zeer bekwaam in Engels als tweede taal

Belgen en dan vooral Vlamingen zijn zeer bekwaam in de Engelse taal. Van de personen die Engels niet als moedertaal hebben, staan de Belgen wereldwijd op de dertiende plaats. Dat blijkt uit een ranglijst van honderd landen die het private onderwijsconcern Education First (EF) heeft opgesteld. Nederlanders scoren mondiaal het best.

Belgen zijn zeer bekwaam in de Engelse taal, mondiaal scoren we de dertiende plaats in een ranglijst van honderd landen. Europees staan we elfde op een ranglijst van drieëndertig landen. België stond de voorbije jaren steeds in de top vijftien.

De ranglijst is gebaseerd op een gratis onlinetaaltoets, die dit jaar door 2,3 miljoen personen wereldwijd is ingevuld. Alleen landen waarvan meer dan 400 testresultaten zijn binnengekomen werden opgenomen in de lijst. Hierdoor staan bijvoorbeeld veel Afrikaanse landen er niet in.

Nederland staat voor de derde keer bovenaan de ranglijst. Daarnaast scoren ook de andere Noord-Europese landen zeer goed. Zweden, Denemarken en Noorwegen werden in de afgelopen jaren ook al eens uitgeroepen tot de landen met de beste kennis van de Engelse taal. Zij kunnen volgens EF onder meer moeilijke Engelstalige teksten begrijpen en over een contract onderhandelen met een native speaker.

Frankrijk, Spanje en Italië doen het in vergelijking met andere Europese landen veel minder goed. De Engelse taalvaardigheid in deze landen is vergelijkbaar met die in China, India en Zuid-Korea. De inwoners van het Midden-Oosten en Centraal-Azië hebben volgens de testresultaten in de wereld de minste kennis van de Engelse taal.

EF onderzocht ook de taalbekwaamheid van het Engels in de verschillende regio’s en steden van landen. Zo valt op dat vooral in Vlaanderen en bij de Nederlandstaligen de kennis van het Engels zeer goed is. De kennis van Franstalige Belgen is veeleer matig.
De inwoners van Genk zijn volgens EF het meest bekwaam, gevolgd door hun gouwgenoten uit Brugge, Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen