< Terug naar overzicht

Belgen willen het liefst in VS en Frankrijk werken

Heel wat Belgen zien een carrière in het buitenland wel zitten. De Verenigde Staten, Frankrijk en Canada zijn de meest aantrekkelijke landen.

Dat blijkt uit een onderzoek van jobsite StepStone, The Network en Intelligence Group, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in de arbeidsmarkt.

De VS staat het hoogst op het verlanglijstje van mensen die hun kans in het buitenland willen wagen. Maar liefst 44 procent van de Belgen die overweegt om België te verlaten, zou het liefst naar de Verenigde Staten gaan. De landen waar Engels gesproken wordt, zijn duidelijk het populairst, want op de derde en vierde plaats vinden we respectievelijk Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Van onze buurlanden is Frankrijk het populairste land, het komt op de tweede plaats in de top 10. Duitsland en Nederland komen slechts op plaats 9 en 10.

België staat pas op de 23ste plaats in de lijst van de meest populaire landen wereldwijd. Dat heeft vermoedelijk te maken met het beperkt aantal hoofdzetels van multinationals in ons land.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen