< Terug naar overzicht

Belgen werken weinig mobiel

Een derde van de Belgische kenniswerkers werkt één of meer dagen buiten de kantoormuren. Daarmee scoren we lager dan het gemiddelde. Maar ook op kantoor voelen medewerkers zich niet gelukkig. Medewerkers vinden hun werkomgeving eerder stresserend dan stimulerend en innovatief.

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek bij meer dan 7000 medewerkers van grote bedrijven in 10 landen, dat in opdracht van werkomgevingspecialist Steelcase is uitgevoerd. 34% van de Belgische medewerkers werkt één of meer dagen buiten de kantoormuren. Alleen Frankrijk en Duitsland kennen een lager percentage mobiele kenniswerkers.

In onder meer de Verenigde Staten, Nederland, Rusland, Polen en het Verenigd Koninkrijk is het percentage mobiele werkers heel wat hoger. Vooral in de IT-sector werken medewerkers het meest buiten de kantoormuren. Bij de overheid en in financiële dienstverlening gebeurt dat het minst.

Stresserende werkomgeving
Belgische werknemers geven het welzijn dat ze op kantoor ervaren een score van 6,5 op 10. Dit is iets boven het gemiddelde van alle landen. Het kwalitatieve oordeel is echter niet mals. Slechts 10% van de ondervraagde Belgen noemt zijn werkomgeving ‘innovatief’ en louter 18% beoordeelt de werkomgeving als stimulerend. 29% noemt het woord ‘stresserend’ als gevraagd wordt naar hoe hij de werkomgeving percipieert.

Ter vergelijking: 42% van de Nederlanders omschrijft zijn kantooromgeving als gezellig, 29% als stimulerend, 21% als innovatief en slechts 22% als stresserend.

Over de werkomstandigheden zijn Belgen over het algemeen tevreden. België scoort gemiddeld als het gaat om de voldoening over licht, computer, telefoon, kantoormeubilair en temperatuur. Als het aankomt op de grootte van de werkomgeving, zijn de Belgen, in vergelijking met de respondenten in andere landen, positiever. Belgen oordelen wel negatiever over storende omgevingsgeluiden. Slechts 54% van de ondervraagden geeft aan zich goed te kunnen concentreren op kantoor.

Bijna de helft van de Belgen vindt niet of helemaal niet dat het bedrijf waarvoor hij werkt bij hem past en aansluit bij zijn levensstijl (authenticiteit). Alleen Turkije scoort op dit punt nog slechter.

Het moet dan ook niet verwonderen dat België met 49% ook onderaan op de lijst prijkt als het gaat over het gevoel van verbondenheid met het bedrijf. Slecht 63% voelt zich verbonden met zijn organisatie en diens bedrijfscultuur. Rusland scoort het best met 73%.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen