< Terug naar overzicht

Belgen minst enthousiast over job, op Fransen na

De overgrote meerderheid van de Belgen zegt dat hun werk hun passie is. Hun liefde voor hun werk motiveert hen om hun job elke dag beter te doen. Al is niet iedereen even enthousiast over zijn werk. Vanuit Europees perspectief zijn de Belgen zelfs zowat het minst gepassioneerd door hun job. Alleen Frankrijk scoort slechter.

De meerderheid van de Belgen is heel enthousiast over zijn job, zo blijkt uit een rondvraag van StepStone bij meer dan 10.000 Europeanen.

De meesten (64 procent) zeggen dat hun werk hun passie is en dat helpt hen om hun werk beter te doen. Ongeveer één op de tien Belgen zegt gepassioneerd te zijn door zijn job, maar denkt niet dat dit een positief effect heeft op zijn prestaties.

Een kwart van de Belgen (24 procent) heeft minder geluk en geeft toe dat hun job hun passie niet is.

Hoewel driekwart van de Belgen gepassioneerd is door zijn job, behoren ze tot de minst enthousiaste Europeanen op dat vlak. Alleen in Frankrijk zien nog minder mensen hun job als hun passie.

Het onderzoek laat trouwens veel verschillen zien tussen de Europese landen. De werknemers in de Scandinavische landen zijn duidelijk het meest gepassioneerd door hun job. Maar liefst 86 procent van de Denen is bijzonder enthousiast over zijn werk. Ook heel veel Nederlanders (84 procent) zeggen gepassioneerd te zijn door hun job.

Bron: StepStone

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen