< Terug naar overzicht

Belgen meest tevreden werknemers, Nederlanders sterkste arbeidsethos

Volgens een recent vergelijkend onderzoek in acht Europese landen, zouden de Belgische werknemers de hoogste tevredenheid uitstralen. Maar daarom behoren ze nog niet tot de meest gemotiveerde. De Nederlanders zouden het sterkste arbeidsethos ten toon spreiden.

De gegevens komen van het bedrijf voor medewerkersonderzoek Effectory, dat metingen vergeleek in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Spanje, Italië en Engeland.

Op het criterium ‘tevredenheid’ scoren de Belgen het hoogst (7,0). Zij worden op de voet gevolgd door de Nederlanders en de Duitsers (6,8).

Als het over ‘betrokkenheid’ gaat, laten de Spanjaarden (7,1) zich zowaar van hun beste kant zien, voor de Nederlanders (6,7) en de Belgen (6,6).

Inzake ‘loyaliteit’ nemen de Nederlanders (6,4) de kop, voor de Spanjaarden (6,4) en de Belgen (6,1).

Ook voor ‘motivatie’ staan de Nederlanders (6,7) op de eerste plaats, voor de Duitsers (6,5) en de Engelsen (6,4). Op dit punt figureren de Belgen niet in de top drie. Waaraan zou dat liggen?

Over de verschillende criteria lijkt Nederland globaal de ‘meest aantrekkelijke werknemers’ te hebben. Om in het hoofd te houden als u nog eens aan verhuizen denkt: u hoeft niet altijd ver te lopen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen