< Terug naar overzicht

Belg werkt slechts 32,6 jaar

De Belg werkt gemiddeld 32,6 jaar en scoort zo heel wat onder het Europese gemiddelde van 35,4 jaar. Enkel in Italiƫ (30,7), Bulgarije (32,1) en Griekenland (32,3) ligt het aantal beroepsactieve jaren nog lager.

Voor de hele Europese Unie is de actieve beroepsloopbaan met 1,9 jaar gestegen sinds 2005. België scoort ook daar onder het gemiddelde, met een vooruitgang van 1,2 jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Europese bureau voor de statistiek Eurostat publiceerde.

De loopbaan van de Europese vrouwen is in die tien jaar sneller toegenomen dan die van mannen: van 30,2 naar 32,8 jaar. Voor mannen is de stijging veel beperkter, al duurt hun loopbaan wel enkele jaren langer dan die van vrouwen. De duur van hun loopbaan is van 36,7 naar 37,9 jaar gestegen. In België zien we een ander beeld: de mannelijke beroepsloopbaan blijft stabiel op 34,6 jaar, die van vrouwen stijgt met 2,3 jaar (van 28,1 naar 30,4 jaar).

Zweden als voorbeeld

In Zweden werken mensen het langst (41,2 jaar), Nederland staat op de tweede plaats (39,9 jaar) en Denemarken op plaats drie (39,2 jaar). Het Verenigd Koninkrijk (38,6 jaar) en Duitsland (38 jaar) vervolledigen de top vijf.

In alle EU-lidstaten, met uitzondering van Litouwen, werken mannen langer dan vrouwen.

Bron: De Morgen (demorgen.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen