< Terug naar overzicht

Belg pessimistisch over economische heropleving

De werknemers op internationaal niveau mogen dan wel eerder optimistisch zijn over de economische heropleving, de Belgen delen deze overtuiging niet. Ze verwachten geen premie of bonus, laat staan een loonsverhoging. Daarentegen is de Belg het minst bezorgd over de automatisering van zijn eigen functie.

Volgens de Randstad Workmonitor verwacht 53% van de werknemers op internationaal niveau een verbetering van de economische situatie in hun land. Dat is een stijging van 9% in vergelijking met vorig jaar. Brazilië en India zijn het meest optimistisch (93%), België is samen met Frankrijk, Luxemburg en Japan het minst zeker van een relance. Slechts één Belgische werknemer op de drie denkt dat de economie bij ons zal heropleven.

Slechts 39% van de Belgen verwacht dan ook een bonus of jaarlijkse premie te ontvangen, terwijl globaal de helft van de werknemers daarvan uitgaat. En ook op het vlak van hun salaris maken de Belgen zich geen illusies, minder dan één op de drie verwacht een loonsverhoging.

Niet bezorgd over een eventuele automatisering van de job

De Belg heeft wel meer vertrouwen dat hij zijn job niet zal verliezen door een eventuele automatisering. Slechts één op de vijf vreest zijn job de komende tien jaar te verliezen omdat zijn functie geautomatiseerd wordt. Een cijfer dat sterk contrasteert met de 70% in India en de 68% in China.

Deze twee laatste landen onderscheiden zich wel door meer investeringen in het ontwikkelen van talent. In India heeft 86% van de ondervraagde werknemers het gevoel dat er op dat vlak meer geïnvesteerd wordt dan tien jaar geleden, in China is dat 81%. Hier bevindt België zich in de middenmoot met 54%.

Bron: Randstad Workmonitor, www.randstad.be

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen