< Terug naar overzicht

Belg niet happig op papierloos werken

Slechts 42% van de Belgische werknemers vindt een papierloos kantoor een realistisch vooruitzicht. De printer verdwijnt nog niet onmiddellijk van de werkvloer.

Dit blijkt uit een enquête van social intranet Viadesk bij 415 respondenten in België. Vorig jaar werd dezelfde enquête uitgevoerd in Nederland en Duitsland.

61% van de Belgische deelnemers vindt het een aantrekkelijk idee om zo weinig mogelijk met papier te werken. Tegelijkertijd twijfelen ze ook aan de haalbaarheid van een kantoor waar iPads en andere beeldschermen printers grotendeels overbodig maken. Belgische werknemers printen vandaag nog gemiddeld 17 pagina’s per dag. Dat is heel wat meer dan hun Nederlandse collega’s (9 pagina’s per dag), maar minder dan hun Duitse tegenhangers (25 pagina’s per dag).

42% van de Belgen vindt een papierloos kantoor realistisch, dat is evenveel als het percentage Belgische werknemers die gebruik malen van internet op een smartphone of tablet.

Een groot pluspunt van digitaal werken is volgens Belgische professionals vooral het eenvoudig delen van documenten. Ruim 85% is ervan overtuigd dat je presentaties, rapporten en dossiers gemakkelijker digitaal dan via papier kan verdelen. Toch zien zij ook een hoop nadelen in een papierloos kantoor: een ruime meerderheid (63%) vindt het, bijvoorbeeld, gemakkelijker om aantekeningen te maken op papier dan op een tablet of smartphone.

Ook geeft ruim de helft (52%) aan dat documenten op het bureau laten zien wat er nog gedaan moet worden. Ondanks de toenemende digitalisering van de werkplek vindt bijna driekwart van de Belgische respondenten dan ook dat de printer op kantoor moet blijven staan.

Duitse professionals zijn nog wat conservatiever: slechts 38% van hen vindt een papierloos kantoor realistisch. Nederlandse werknemers staan veel positiever: ruim 85% denkt dat een papierloos kantoor werkelijkheid wordt.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen