< Terug naar overzicht

Belg is flexibel in zoektocht naar job

De Belg stelt zich flexibel op bij het zoeken naar een nieuwe job. De helft is bereid zich meer dan 40 kilometer te verplaatsen voor het werk. Een kwart is zelfs bereid buiten Europe te verhuizen voor zijn werk.

Dat blijkt uit een rondvraag van jobsite StepStone en JCI (Junior Chamber International) bij 483 jobzoekers. Hoewel 38 procent nooit wil verhuizen voor zijn werk, is zes op de tien Belgen wel bereid om te verhuizen voor een nieuwe job. Bijna een kwart (24 procent) wil zelfs Europa verlaten voor zijn job.

Bijna de helft van de ondervraagden is trouwens al eens elders gaan wonen voor een nieuwe job. Gevraagd naar wat iemand tegenhoudt om te verhuizen voor zijn job, verwijzen ze meestal naar familie en vrienden. Anderzijds is de helft bereid zich meer dan 40 kilometer te verplaatsen voor zijn werk.

Driekwart van de ondervraagden heeft al eens gesolliciteerd in een andere sector. De belangrijkste drijfveren daarvoor zijn routine doorbreken en zichzelf professioneel ontwikkelen. Meer werkzekerheid of een hoger salaris spoort slechts een minderheid aan om een job te zoeken in een andere sector.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen