< Terug naar overzicht

Belg gaat voor goed evenwicht tussen werk en privé

Het belang van een goed evenwicht tussen werk en privé mag ook op het einde van de zomervakantie niet uit het oog verloren worden. De OESO brengt goed nieuws op dat vlak: volgens de laatste ‘Better Life Index’ slagen Belgische werknemers erin een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé.

Iets minder dan 5 procent (4,73 procent) van de werknemers werken zeer veel uren (50 uur of meer per week). Onze 14de plaats bewijst dus dat we een goed evenwicht vinden tussen werk en privé. België haalt hier een veel lager cijfer dan de gemiddelde 13 procent van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling).

Bij onze buurlanden werken vooral de Fransen veel uren (8 procent van de werknemers), terwijl de scores van Luxemburg (3,27 procent) en Duitsland (4,96 procent) nauw aansluiten bij die van ons. Nederland is vicekampioen van de OESO in de categorie evenwicht tussen werk en privé (na Rusland) met slechts 0,44 procent van de werknemers die 50 uur of meer per week werken.

Belangrijke retentiestrategie

Uit een vorige enquête van Robert Half bleek dan ook dat 42 procent van de Belgische werknemers dit evenwicht tussen werk en privé een zeer belangrijk criterium vindt bij de zoektocht naar een nieuwe job.

De werknemers staan vandaag veel meer open voor nieuwe uitdagingen en veranderen sneller van werkgever om van interessante(re) arbeidsvoorwaarden te genieten. De beste kandidaten en werknemers – die goed weten wat hun marktwaarde is – kunnen het zich permitteren om een job te zoeken die aan al hun vereisten voldoet. Vandaar dat het zo belangrijk is dat organisaties een retentiestrategie hebben die gericht is op het behoud van medewerkers met de vereiste competenties. Op de arbeidsmarkt is er veel concurrentie en de vraag is vaak groter dan het aanbod. Bedrijven kunnen hun vacatures echter aantrekkelijker maken met de nieuwste voordelen (kinderopvang, was- en strijkdiensten, fitnesscentrum, ...) om de beste talenten aan te trekken en te behouden.

Bron: Robert Half (roberthalf.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen