< Terug naar overzicht

Bedrijven wisselen hun oudere werknemers uit

50-plussers krijgen via tijdelijke projecten de kans hun ervaring en competenties in te zetten bij andere werkgevers. Het moet oudere werknemers motiveren om met 'goesting' te blijven werken tot hun pensioen. Dat is de opzet van het opmerkelijke project Expercience@Work.

Experience@Work is een vernieuwend initiatief voor de tewerkstelling van 50-plussers in België. Via het Multi Company Mobility Center (MC)² willen AXA, KBC, Belgacom en de andere aangesloten bedrijven hun medewerkers ouder dan 50 jaar op vrijwillige basis de mogelijkheid bieden om tot hun pensioen actief te blijven. Ze kunnen hun competenties en ervaring inzetten voor tijdelijke projecten bij verschillende werkgevers en tegelijkertijd hun contract met hun oorspronkelijke werkgever behouden.

Het project past binnen de maatschappelijke noodzaak dat mensen langer aan het werk blijven. Tegelijkertijd willen steeds meer ondernemingen de ervaring en competenties die oudere werknemers hebben opgebouwd, niet zomaar laten verdwijnen. De deelnemende bedrijven spreken van een win-winoplossing waar niet alleen werknemers en ondernemingen baat bij hebben, maar ook de hele maatschappij.

Om de werkgeversgroepering efficiënt te laten werken, zijn er nog aanpassingen nodig van het juridische kader. Het huidige stelsel van werkgeversgroeperingen richt zich alleen tot laaggekwalificeerde werknemers die het arbeidscircuit hadden verlaten. De huidige federale regering had zich geëngageerd om deze regeling te hervormen en uit te breiden. Ondertussen is in de Kamer een ontwerptekst goedgekeurd, maar die biedt geen antwoord op alle vragen over de externe mobiliteit van medewerkers. Bovendien ligt de focus uitsluitend op de uitwisseling in de privésector. Uitwisseling tussen privésector en overheid was niet gepland, terwijl dat ook opportuun is.

In afwachting van een finale, sluitende regeling door deze of de volgende federale regering, moet gebruik gemaakt worden van andere arbeidsrechtelijke oplossingen zoals een tweede arbeidsovereenkomst, detachering en dergelijke meer.

Het project wordt beheerd door HazelHeartwood en werd gefaciliteerd door het businessnetwerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen Business & Society en door de VDAB. SD Worx, dat aanvankelijk juridisch advies verleende, besliste zelf tot de werkgeversgroepering toe te treden en als volwaardige partner aan het Experience@Work-project deel te nemen.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen