< Terug naar overzicht

Bedrijven wierven opnieuw sterk aan in 2015

De sector Recruitment, Search & Selectie (RSS) kan voor 2015 mooie groeicijfers voorleggen. Volgens Federgon, de federatie van HR-dienstverleners, groeide de activiteit met 16,3 procent.

De rekruterings-, search- en selectie-activiteiten blijven met 63 procent de belangrijkste voor de sector en groeien met 14,1 procent, gevolgd door assessment, HR-consultancy en coaching. De meeste kandidaten stromen nog steeds in door inspanningen van de RSS-bureaus zelf (‘direct search’).

Er was bovendien een gelijkmatige evolutie over de vier kwartalen van 2015. Het feit dat er sprake is van een constante en gestage evolutie, is een opsteker voor de sector. De verwachtingen zijn dan ook dat de sector de komende maanden op dit positieve elan verder zal evolueren.

De mooie groeicijfers tonen ook aan dat de sector mee profiteert van de positieve arbeidsmarktdynamiek (die zich vooral in de private sector aftekent) en die ook bevestigd wordt door de cijfers van de Nationale Bank van België. Bovendien toont de groei aan dat bedrijven voor hun aanwervingen en competentie-ontwikkeling vertrouwen op professionele partners.

Bron: Federgon (federgon.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen