< Terug naar overzicht

Bedrijven reageren verrast op discriminatielijst

Tientallen bedrijven zouden het uitzendbedrijf Adecco expliciet gevraagd hebben om alleen ‘echte Belgen’ te rekruteren of mensen van Arabische origine te weren. Althans, dat staat in een lijst die publiek werd gemaakt via de website van de PVDA. De genoemde bedrijven ontkennen elke vorm van discriminatie.

De Partij van de Arbeid (PVDA) heeft documenten gelekt uit het strafdossier tegen Adecco. Het gaat om een lijst met de namen van meer dan honderd bedrijven die het uitzendkantoor zouden hebben gevraagd geen allochtonen te selecteren. Adecco gebruikte daarvoor de codetaal ‘BBB’, wat staat voor ‘Blanc Bleu Belge’, een zuiver Belgisch koeienras.

Enkele van de bedrijven in de lijst zijn niet van de minste. Zo valt Benetton op, de Italiaanse kledingfabrikant die diversiteit hoog in het vaandel draagt en graag uitpakt met gekleurde modellen. Andere bedrijven in de lijst zijn C&A, Delhaize, Interbrew, Electrabel, Press Shop, City Parkings en Group 4. De betrokken bedrijven reageren verbijsterd en verbaasd op hun aanwezigheid op de lijst en ontkennen met klem elke vorm van discriminatie.

Eind mei werd Adecco veroordeeld wegens discriminatie. Het bedrijf zegt niets van het bestaan van de lijst af te weten. Het uitzendkantoor is trouwens in beroep gegaan tegen de veroordeling.

Bron: De Standaard/De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen