< Terug naar overzicht

Bedrijven met overspelige werknemers presteren slechter (maar zorgen voor meer innovatie)

Toen hackers de database van Ashley Madison op het internet gooiden, zagen meer dan 30 miljoen gebruikers van de datingsite hun persoonlijke informatie gepubliceerd. Talrijke gebruikers bleken zich bovendien ingeschreven te hebben met een bedrijfsmailadres, waarmee ze mogelijk iets over de bedrijfscultuur van hun werkgever verraadden.

Onderzoekers van de universiteit van Michigan analyseerden de lijst met bedrijfsmailadressen die gebruikers van Ashley Madison geregistreerd hadden. Ze kwamen tot de conclusie dat bedrijven waarvan veel werknemers op de datingwebsite te vinden waren, lager scoorden op maatstaven voor sociaal verantwoordelijk ondernemen.

Organisaties met veel overspelige werknemers bleken ook een hogere schuldenlast te hebben en meer wisselvallige prestaties te vertonen dan hun concurrenten. Ten slotte bleken de ‘overspelige bedrijven’ zich ook vaker aan de rand van een faillissement te bevinden. Allemaal duidelijke vormen van riskant gedrag, concludeerden de onderzoekers.

Innovatie

‘Overspelige bedrijven’ vertonen ook een goede eigenschap: ze zorgen voor meer innovatie. De bedrijven wiens mailadressen het vaakst voorkwamen in de Ashley Madison-hack, waren ook degene met het hoogste aantal geregistreerde patenten en de hoogste investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Bron: Express Business (nl.express.live)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen