< Terug naar overzicht

Bedrijven laten IT-beveiliging verslappen

E-mail en draadloos internet baren managers de meeste zorgen als het gaat om cybercrime. Ook cloud computing en sociale media worden met wantrouwen bekeken. Niet ten onrechte, want de kwaadwillende of onvoorzichtige werknemer is nog altijd een grote risicofactor. Desondanks neemt de beveiliging tegen cybercrime af.

Dat blijkt uit de ICT Barometer van Ernst & Young. De beveiligingsproblemen hebben meestal een interne oorzaak. Medewerkers kunnen heel wat ellende veroorzaken. Acht procent van de ondervraagden zegt dat hun bedrijf de afgelopen twaalf maanden is getroffen door diefstal van klantgegevens of bedrijfsinformatie door (ex-)werknemers.

Filtersystemen (69 proent), wachtwoordprotocollen (54 procent) en strikte toegangsprocedures voor systemen en data (48 procent) vormen de top 3 van maatregelen in de strijd tegen cybercrime.

17 procent van de ondervraagden heeft zoveel vertrouwen in de eigen mensen en beveiligingssystemen, dat ze geen enkel risico zeggen te zien. Al zegt één op de vijf ondervraagde bedrijven in 2010 financiële schade als gevolg van cybercrime te hebben geleden.

Bron: PW Intermediair

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen