< Terug naar overzicht

Bedrijven communiceren te weinig over hun car policy

Slechts een derde van de bedrijven vergoedt chauffeurs van een bedrijfswagen op eenzelfde manier bij een ongeval met lichamelijke schade. Nochtans geeft 84% van de ondervraagden aan dat het hun prioriteit is al hun bestuurders op dezelfde manier te behandelen.

Dat blijkt uit een bevraging van ADD, een onafhankelijk verzekeringsmakelaar gespecialiseerd in het beheer van ondernemingsrisico’s, tijdens een beurs voor verantwoordelijken van bedrijfswagens.

Werken met diverse leasingmaatschappijen leidt tot ongelijkheid tussen bestuurders, zo blijkt. De belangrijkste oorzaak van de ongelijkheid in schadevergoedingen bij ongevallen met lichamelijke letsels ligt in het feit dat 43% van de ondervraagden aangeeft het wagenpark te leasen bij meer dan één leasingmaatschappij.

“Wanneer een bedrijf zijn wagens leaset bij diverse leasingmaatschappijen, creëert het automatisch ongelijkheid tussen zijn chauffeurs. Elke leasingmaatschappij biedt namelijk andere waarborgen aan voor lichamelijke ongevallen van de bestuurder. Als bedrijven die ongelijkheid willen wegwerken zoals 84% van de ondervraagden aangeeft, hebben ze eigenlijk maar één goede oplossing, namelijk alle verzekeringen uit het leasingcontract halen”, zegt Paul Marck, technisch & commercieel directeur bij ADD.

Een tweede aandachtspunt is dat bedrijven niet transparant communiceren over welke waarborgen hun chauffeurs precies genieten. Slechts 36% van de wagenparkbeheerders zegt in de car policy duidelijk aan te geven welke verzekeringen hun bestuurders genieten. 48% geeft aan dat hun chauffeurs in de car policy helemaal niet terugvinden welke bescherming hun werkgever hen biedt. 16% geeft aan zelf geen idee te hebben welke verzekeringen de car policy vermeldt.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen