< Terug naar overzicht

Bedrijven blijven matig scoren op talentmanagement

Bedrijven investeren nog veel te weinig in talentmanagement, oordelen medewerkers. Dit is nefast voor het engagement van werknemers. Weinigen zijn dan ook bereid een extra inspanning te leveren. Collega’s helpt men wel met plezier.

Bedrijven scoren nog steeds slecht op het gebied van talentmanagement, zo blijkt uit de recentste Talent-O-Meter van HR-dienstengroep Acerta in samenwerking met iNostix. De Talent-O-Meter peilt al twee jaar elk kwartaal bij meer dan 2000 werknemers uit alle sectoren naar de stand van zaken bij bedrijven op het vlak van talentmanagement.

Op twee jaar is er weinig veranderd op het vlak van investering en opvolging van talent. Inzake investeren in talent krijgen werkgevers een score van 3,31 op 10, een 3,12 voor de opvolging van talent en een 4,83 voor ontwikkelingsgericht leiderschap. Dit resulteert in een bedroevende totaalscore van 5,86 voor talentmanagement.

De meting toonde eerder al het verband aan tussen betrokkenheid en engagement van werknemers en de inspanning op het vlak van talentmanagement. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het engagement van medewerkers nog daalt.

Het gevolg hiervan is een dalende retentie- en aantrekkingskracht van de bedrijven. Werknemers zijn dan ook minder geneigd om hun werkgever aan te bevelen.

Het lage engagement blijkt ook uit de bereidheid van medewerkers om een extra inspanning te leveren voor de organisatie. Slechts 58 procent van de respondenten is daartoe bereid. 77 procent wil wel zijn collega’s helpen.

81,2 procent van de ondervraagden is het er wel mee eens om overuren te maken als een belangrijke opdracht moet afgerond worden. 77.3 procent neemt spontaan werk van collega’s die ziek zijn over.

Slechts 56,8 procent zou de organisatie verdedigen als anderen ze bekritiseren en amper 58,5 procent zal zich vrijwillig aanbieden om dingen te doen die formeel niet vereist worden door de functie.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen