< Terug naar overzicht

Bedrijven blijven investeren in talent

Ondanks de crisis investeren veel bedrijven nog in talentontwikkeling. Drie op de vijf bedrijven heeft de afgelopen jaren het budget zelfs verhoogd. Toch vindt slechts 24 procent talentontwikkeling een effectieve investering.

Dat blijkt uit wereldwijd onderzoek van HR-adviesbureau Mercer bij meer dan 1200 bedrijven. De ‘Talent Barometer Survey’ toont dat 77 procent van de bedrijven een strategisch personeelsplan heeft. Bij 12 procent van de bedrijven beslaat het plan een termijn van vijf jaar of langer.

Meer dan de helft van de bedrijven kampt met een gebrek aan goed opgeleid talent. Zo twijfelt 57 procent van de bedrijven eraan of onderwijsinstellingen wel het talent voortbrengen dat bedrijven nodig hebben.

Slechts 31 procent van de bedrijven werkt met een strategisch meerjarenplan voor gezondheid en welzijn. Terwijl diverse onderzoeken wijzen op een sterk verband tussen de mate waarin werkgevers zich richten op de gezondheid en het welzijn van de werknemer en de productiviteit en betrokkenheid van dezelfde werknemer.

Tot slot blijkt dat het stimuleren van verschillende carrière-ervaringen en groeikansen om talent te laten excelleren, een essentieel onderdeel is van een strategische personeelsplanning. 80 procent voert jaarlijks of halfjaarlijks talentevaluaties uit.

Het actief inzetten van andere middelen om de beschikbaarheid en kwaliteit van talent te vergroten, zoals het in kaart brengen van vraag en aanbod van talent, strategische opvolgingsplanningen en het ontwikkelen van programma’s voor 'high potentials', gebeurt echter veel minder.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen