< Terug naar overzicht

Bedrijven blijven afkerig van BYOD

De weerstand van bedrijven voor BYOD ('Bring Your Own Device') blijft groot. Vooral de bezorgdheid over de beveiliging van bedrijfsdata verklaart de aversie voor het gebruik van persoonlijke apparaten.

Dat blijkt uit een onderzoek van Oracle bij 700 managers van grote en zeer grote ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, het Iberisch Schiereiland (Spanje/Portugal), de Benelux (België/Nederland/Luxemburg) en de Nordics (Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden).

Bijna de helft (44%) van de bedrijven in Europa heeft een aversie tegen BYOD of staat het alleen toe in uitzonderlijke omstandigheden. Nog eens 29% staat alleen senior medewerkers het gebruik van eigen apparaten toe. De Nordics, Duitsland/Zwitserland en de Benelux benaderen het BYOD-probleem het meest volwassen.

22% verbiedt data of informatie opgeslagen op een BYOD-device terwijl 20% hiervoor helemaal geen regels heeft. Meer dan de helft beheert smartphones niet als onderdeel van een BYOD-programma.

45% is zeer bezorgd over de beveiliging van devices, 53% over de beveiliging van applicaties en 63% over de beveiliging van data. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat de bezorgdheid omtrent beveiliging samenhangt met de kennis van moderne beveiligingsoplossingen.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen